VTT on tutkimuksissaan “Googlen mainokset ja muita sosiaalisen median liiketoimintamalleja” huomannut saman trendin jota kirjassamme korostimme. Käyttäjien tuottamasta sisällöstä tulee kilpailua. Parhaat ja katsotuimmat sisällöt ovat harvassa ja niiden saamiseksi palveluihin joudutaan keksimään käyttäjiä kiinnostavia koukkuja.
VTT:n selvityksen mukaan kansalaisjournalismi yleistyy, kun valtamedia ostaa aineistonsa yhä useammin massoilta ja hyödyntää blogien sisältöä. Samalla yritysmaailma ottaa sosiaalisen median työkaluja käyttöönsä, ja yhdistelmäpalvelut luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Raportin kirjoittajat tarjoilivat paperia esiluettavaksi ja hyvältä näytti. Suomessa web 2.0 (!) ilmiön tutkiminen alkaa nostaa päätänsä. Vielä ei tekijöitä ei ole liikaa. Jostain syystä Suomessa ollaan kuljettu vähän jälkijunassa. Johtuisiko se siitä että palvelut vaativat kriittisen massan jota pienillä markkinoillamme on vaikea kerätä. Tästä syystä tuotekehitys on jäänyt isojen webisivustojen varaan joilla ei ole ollut insentiiviä satsata uusiin innovaatioihin. Riittäisi, että muutama iso saisi pyörän pyörimään ja muiden olisi pakko vastata. Tai ehkä markkinoilla olisi tilaa innovatiiviselle tulokkaalle. Tästä hyvänä esimerkkinä Igglo joka on palvelullaan muuttanut kiinteistönvälitystä melkoisesti.
VTT:n lehdistötiedote >>