Kirjoitin viime viikolla saksalaisen tekijänoikeusjärjestön teettämästä tutkimuksesta jossa tekijät arvioivat järjestön kankeaksi. Oman Teostomme arvoista löytyvät seuraavat painotukset: “avoimuus, muutosvalmius, luovuus ja tehokkuus.” Näyttäisi siltä, ettei Teosto ole jäämässä tuleen makaamaan vaan pyrkii vastaamaan tekijöiden uusiin toiveisiin. Lupasin välittää seuraavan viestin blogin lukijoille:
Teosto etsii toimintansa kehittämiseksi erilaisia musiikintekijöitä, myös Teostoon kuulumattomia, osallistumaan haastattelututkimukseen. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Marjut Hughesiin (marjut.hughes@teosto.fi) lokakuun loppuun mennessä.
Eilen aloitin lukemaan parlamentin tekijänoikeusjärjestöistä tekemää tutkimusta. Se oli tehty viime kesänä komission annettua suosituksen onlinemarkkinoiden avaamisesta. Raportti on hyvää luettavaa ja se avaa järjestökentän muutoksia ja sen tuomia haasteita.
Suositus sai aikaan liikehdintää järjestökentässä. Komissio oli löytänyt kipupisteen, mutta ratkaisuehdoitukset eivät olleet kovin realistisia. Monet tahot kritisoivat komission suositusta ja komissio sai kyytiä sekä käyttäjiltä että oikeudenomistajilta. Muutama viikko sitten komissio ja järjestöt näyttävät päässeen sopuun. Käyttäjät voivat hakea Euroopankattavan lisenssin miltä tahansa järjestöltä. Onkin mahdollista ja komission toive, että tämä käynnistää järjestöjen välisen kilpailun. Suomi on perinteisesti menestynyt hyvin kilpailukykymittauksissa. Vilpittömästi toivon, että Teosto löytää tavan palvella tekijöitä ja käyttäjiä tulevaisuuden kilpailluilla markkinoilla.