Talentumilta tuli tietoa, että uusi painos kirjastani Oikeudet tietokoneohjelmistoihin tuli tänään painosta ulos. Sen voi tilata webistä.
Tällä kertaa vapaan pdf-version saaminen jakeluun voi kestää kohtuullisen kauan. Oman kokemukseni mukaan suuremmille suomalaisille kirjankustantajille ei ole vielä alkuunkaan valjennut miten nettiä voi käyttää tuotteiden markkinoinnissa. Talentumin sivuilta ei näytä saavan myynnissä olevista kirjoista juuri yhtään mitään tietoa, kun edes sisällysluetteloita ei saa nähtäväksi. [Nyt on alkusanat + sisällysluetelo jaossa, kolme päivää julkaisun jälkeen] Yleinen asenne päättävillä tahoilla tuntuu olevan, että kaikki mikä netissä kopioituu on 1:1 pois myynnistä… Joo. Katsotaan mihin tuossa vielä päädytään.
Onneksi oman kirjani aiempi versio on vapaasti ladattavissa, joten sen perusteella potentiaalinen ostaja voi etukäteen arvata mitä tilaa. Uusi laitos on kirjoitettu vanhan pohjalle. Karkeasti arvioisin, että 20-30% tekstistä on uutta, ja lisäksi vanhaa on korjailtu sieltä täältä.
Uuden kirjan mainosta Talentumin sivuilla:
Miten tietokoneohjelmien patentti- ja tekijänoikeudet sekä muut immateriaalioikeudet vaikuttavat yrityksen toimintaan? Oikeudet tietokoneohjelmistoihin -teos kertoo kattavasti ohjelmistoliiketoimintaa koskevasta lainsäädännöstä, muun muassa siitä, mitä ovat tyypilliset käyttörajoitukset ja miten oikeuksista sovitaan. Sekä kotimainen että ulkomainen lainsäädäntö käsitellään kattavasti ja mukana on tuoreita oikeustapauksia.
Teoksen ensimmäisessä osassa keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa: Kuinka paljon lähdekoodia saa kopioida loukkaamatta tekijänoikeutta? Missä määrin tietokoneohjelmia voi nykyään patentoida?
Kirjan toisessa osassa vastataan kysymyksiin kuten: Milloin lisenssiehdot voivat olla pätemättömiä? Miten avoimen lähdekoodin lisenssiehdot muuttavat tuoteliiketoiminnan ja erityisesti hinnoittelun pelisääntöjä? Tämän lisäksi kirjassa selvitetään seikkaperäisesti tyypillisiä käyttörajoitusehtoja sekä arvioidaan eri lisenssiehtojen liiketoiminnallisia hyötyjä ja haittoja.